Tak jsem zkusil i něco naslano, kynutý cop se Schwarzwaldskou šunkou dle kuchynelidlu.cz tady tedy je recept.
Potřebujeme:
150g Schwarzwaldské šunky
375g hladké mouky
1/2 droždí
230ml mléka
75g másla
špetka cukru
pepř, sůl
100g sýra eidam 30%
200g zakysané smetany 18%
2x vejce
celý kmín
Postup:
Těsto:
Na plotně rozehřejeme máslo, přidáme mléko a ohřejeme na cca 40°C, nemělo by se vařit. Do mísky dáme mouku, rozdrobené droždí, špetku cukru, soli a promícháme. Přidáme ohřáté mléko s máslem a 1 vejce. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na cca 20 minut kynout.
Náplň:
Šunku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Opepříme, malinko osolíme a promícháme.
Až těsto vykyne tak vyválíme do obdélníku. Na vyvalené těsto rozetřeme, 3 – 4 cm od okrajů, připravenou náplň. Opatrně zamotáme, upravíme tvar rolády, Pak ji rozřízneme podélně ostrým nožem, půlky zamotáme do sebe a přendáme na plech s pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Takto připravený cop necháme 15 minut kynout. Pečeme cca 40 minut v troubě předehřáte na 170°C . Po upečení necháme cop ještě půl hodiny odpočinout, aby vychladl.
Dobrou chuť.