Mramorová bábovka (buchta)

Mramorová bábovka (buchta)

Tak toto jsem si pekl jen na mlsnou, už jsem nevěděl co do té „huby“ strčit..

Recept je tedy zde.

Potřebujeme:

20g holandské kakao
1x vanilkový cukr
4x vejce
250g cukr krupice
150ml olej
100ml voda
250g polohrubá mouka

Postup:

Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilkový cukr a vyšleháme, až se dělá pěna. Pomalu vmícháme olej s vodou a postupně přidáváme mouku.
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.

Do 1/3 těsta si bokem zamícháme kakao.

Formu bábovky nebo jinou formu vymažeme a vysypeme krupičkou ( případně hrubou moukou). Nalijeme těsto bez kakaa do formy a poté přilijeme do formy těsto z kakaem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 3/4 hodiny.
Zda je hotovo si ověříme píchnutím špejlí, pokud nelepí je hotovo.

Dobrou chuť

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *