Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Když na zahrádce konečně dozrálo dostatečné množství borůvek, dal jsem se do pečení koláče.

Zde recept.

Potřebujeme:
250g polohrubé mouky
125g moučkového cukru
125g másla (event. Hery)
špetka soli
1x vejce
1 lžíce strouhanky

na žmolenku:
máslo
cukr (krupice)
mouka (hrubá)

a ty borůvky…

 

Postup:
Mouku smícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme nakrájený změklý tuk, pak přidáme vejce a rukou hezky prohněteme. Až se tuk spojí s vejcem a moukou, tak pokračujeme až budeme mít krásnou kouli těsta. Na válu ještě prohněteme a odložíme na chladné místo.

Koláčovou formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vtlačíme do formy a na krajích trochu zvedneme. Těstem ve formě propícháme vidličkou na několika místech. Posypeme jemně mletou strouhankou jen zlehka. A nyní již nasypeme borůvky a posypeme žmolenkou.
V troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 30 minut. Že je hotovo poznáme dle hnědnoucí žmolenky a okrajů koláče.

Dobrou chuť

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *