Jahodový dort s želatinou

Jahodový dort s želatinou

Když jsme tak občas koupily v tescu jahodový dort s želatinou, tak mi to nedalo, našel jsem recept a udělal jsem ho doma.

Tady je tedy recept.

Potřebujeme:
Korpus:
100g Polohrubé mouky
70g Cukr krupice
3x vejce
Prášek do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce vlažné vody
Vanilkový cukr
Tuk

Krém:
350ml mléka
1x jahodový puding
250g měkký tvaroh
cukr dle chuti nebo jahodový sirup

Želatina:
1x Červené želé
Cukr cca 4 lžíce
500ml vody

A jahody do želé..

Postup:
Vyšleháme s cukrem žloutky do pěny. Pak přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, mouku a kypřicí prášek. Řádně vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a ten nakonec vmícháme.
Po té nalejeme těsto do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C až do zbarvení. Vyzkoušíme špejlí zda je hotovo, pokud nelepí, vyndáme a necháme vychladnout.
Z mléka, pudinku a cukru (jahodového sirupu) uvaříme hustý pudink, ihned do něj zamícháme tvaroh a potřeme s ním upečený korpus.
Na krém naskládáme jahody a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na balení. Necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť.

 

No votes yet.
Please wait...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *