Kakaová roláda se šlehačkou

Kakaová roláda se šlehačkou

Táta dostal chuť a tak si upekl roládu..

Tady je recept…

Potřebujeme:
5x vejce
20g kakao holanského typu
20g hladké mouky
90g cukr krupice
Případně bílou polevu na ozdobu

Postup:
Rozdělíme si bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháme hladkou mouku a prosáté kakao.

Z bílku si ušleháme sníh a ten pomalu v mícháme do těsta.

Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem. Rovnoměrně rozprostřeme a pečeme 10minut v předehřáté troubě na 200°C.
Po 10 minutách vyndáme a i s pečícím papírem srolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím si umixujeme šlehačku, osladíme dle chuti.

Po vychladnutí namažeme na rozbalenou roládu a opět opatrně srolujeme.
Můžeme ozdobit bílou polevou a schováme do lednice aby nám to řádně zatuhlo.

 

Dobrou chuť.

 

 

 

 

No votes yet.
Please wait...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *