Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Tak jsem otestoval něco nového a protože to mělo úspěch tak repete jsem již dokumentoval.. 

Potřebujeme:

300g rýžových nudlí
2xvejce
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky

1 lžíce ústřicové
0,5 lžíce Pantai omáčky, kdo rád pálivé může více..
1,5 lžíce cukru krupice
špetka sušeného česneku nebo na špičku nože čerstvého lisovaného
30g mrkve
30g pórku
40g sojových klíčků
1ks kuřecího prsního řízku

 

Postup:
Maso si nakrájíme na nudličky a jemně osolíme (opravdu jen jemně), mrkev nastrouháme na hrubo a pórek podélně přepůlíme a nakrájíme.
Nudle si namočíme na cca 10minut do horké vody a pak scedíme.

Na pánvi rozehřejeme olej a jako první nalijeme vejce, jemně je v pánvi vyřečkou rozšleháme, poté přidáme maso a osmahneme aby se nám pořádně zatáhlo. Přidáme nudle a cca 2-5minut restujeme a prohazujeme, aby nám pěkně změkli, je to fuška, ale stojí to za to. Přidáme mrkev a pórek a opět řádně promícháme, následuje cukr, necháme opět chvilku restovat a přidáme klíčky a mícháme a mícháme.

A jdeme dochucovat, přidáme půl lžíce Pantai omáčky, zamícháme, rybí omáčku a promícháme, ústřicovou a promícháme, česnek a sojovou omáčku a promícháme.
Pár minut restujeme, ochutnáme a případně dochutíme omáčkami dle chuti, orestujeme a podáváme.

Dobrou chuť

 

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *