Tak jsem dostal chuť na něco zdravého, udělal jsem si tedy tak často Pohlreichem hodnocený „Caesar salát“ 🙂
Ingredience:
2x hlávka římského salátu
kuřecí prsa, já dal 3kousky
olivový olej – na opečení masa
sůl a pepř dle chuti
1/2 bagety nebo jiného bílého pečiva na krutony
1 hrst hoblinek parmezánu
4 stroužky česneku
Na zálivku:
2x žloutek
1 citron, pouze Šťáva dle chuti.
2 ančovičky
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
150 ml olivového oleje
1 lžička parmezánu – strouhaného
Postup:
Salát natrháme na kousky do salátové mísy.
Suroviny na zálivku, pokud možno v pokojové teplotě, smícháme a ušleháme aby zálivka měla hustší konzistenci. Ančovičky předtím nakrájíme na malé kousky.
Na pánvi přidáme do oleje stroužky česneku na ochucení oleje. Česnek po chvíli vyndáme a osmahneme kostičky z čerstvé bagety a necháme opéct. Po krutonech dáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili, případně lze ugrilovat na grilu a pak nakrájet.
Salát smícháme těsně před podáváním se zálivkou, poté přidáme kousky masa a vyskládáme na talíře.
Talíře nakonec ozdobíme hoblinkami parmezánu a krutony.
Dobrou chuť.